Een standaardpakket ‘verzekeringen voor ondernemers’, dat bestaat niet

Meer en meer vinden jonge mensen de weg naar het ondernemerschap. Wanneer ze uiteindelijk de stap zetten om hun eigen bedrijf op te richten, willen ze dat uiteraard ook goed verzekeren. Nu is het wel zo dat een ‘standaardpakket’ van verzekeringen voor startende ondernemers niet bestaat. Hoe dat komt? Elke onderneming is anders en bijgevolg geldt hetzelfde voor de risico’s die ermee verbonden zijn. In dit artikel werpen we toch een blik op de must-have verzekeringen waar jonge ondernemers beter aan denken.

Bescherm je tegen beroepsfouten

Als je als ondernemer beroepsmatig schade veroorzaakt, kan je aansprakelijk gesteld worden. Daarom is het verstandig om een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te nemen. Indien iemand van jou een schadevergoeding vereist, ben je zo ingedekt. Uiteraard hangt de soort aansprakelijkheidsverzekering af van de activiteiten van je onderneming. Vraag daarom raad bij jouw verzekeringsmakelaar over welke verzekering het best aansluit bij de activiteiten van jouw bedrijf.

Bescherm je voertuigen

Of je nu een bedrijfswagen of een privévoertuig hebt die je zakelijk gebruikt, we raden aan om deze te allen tijde te beschermen tegen schade zoals ongevallen, diefstal of autopech.

Bescherm je personeel

Indien je personeel tewerkstelt, wil je uiteraard dat hen niets overkomt en dat ze in een veilige omgeving en met de nodige gemoedsrust kunnen komen werken. Daarom ben je dan ook als werkgever verplicht om al je werknemers te verzekeren tegen arbeidsongevallen, ook al zijn ze maar 1 dag in dienst.

Bescherm je bij arbeidsongeschiktheid en ziekte

Het is iets waar jonge ondernemers vaak niet bij stilstaan maar een ongeval is snel gebeurd en dan kan het wel eens gebeuren dat je arbeidsongeschikt wordt verklaard. Ook een ziekte kan er voor zorgen dat je een lange tijd niet aan het werk kunt. Daarom raden we ondernemers altijd aan om een verzekering gewaarborgd inkomen te nemen. Met zo’n verzekering krijg je een maandelijkse vergoeding, bovenop de uitkering van je ziekenfonds.

Bescherm je pensioen

Als je als jonge ondernemer wilt vooruit denken, dan start je best al op jonge leeftijd met aanvullend pensioensparen. Dat levert jou niet enkel een mooi bedrag op voor later, het geeft je ook enkele interessante fiscale voordelen.

Heb je plannen om binnenkort met een eigen zaak te starten maar vraag je je nog af welke verzekeringen precies bij jou passen? Dat is normaal want elke starter is uniek. Jouw makelaar staat je graag met de gepaste expertise en het juiste advies bij!

Terug naar overzicht