4 x tips voor een veilig verzekerde kotstudent!

Het kotleven. Sommige studenten kiezen hiervoor als eerste stap naar zelfstandigheid, anderen kunnen er niet aan onderuit omdat hun thuisfront te veraf is en dagelijks pendelen te veel tijdverspilling zou zijn. Ongeacht de reden, blijft ‘op kot gaan’ iets typerends voor jongeren hun studententijd én zijn enkele tips wellicht welkom voor als je zoon of dochter dé stap maakt. Dit mag je niet vergeten!

Een verzekerde student is er twee waard

Studenten steken kattenkwaad uit! Of je dat als ouder nu onder ogen wil zien of niet, het is zo. En je kan het hen niet kwalijk nemen. Jonge mensen lopen zichzelf tijdens die jarenlange periode tegen het lijf én ontdekken hun waarden en ambities in het leven. Natuurlijk, hangt er aan kattenkwaad soms wel eens een prijskaartje. Met je dronken botten de straat oversteken terwijl het voor jou rood is OF met je fiets tegen een auto aanrijden, is sneller gebeurd dan gedacht. Welke verzekeringen zijn voor een student aan te raden?

Familiale verzekering

Een familiale verzekering, deze is niet wettelijk verplicht, maar wordt door vele gezinnen onder de arm genomen. De reden hiervoor is dat deze het hele gezin (iedereen die onder hetzelfde dak woont) beschermen tegen schade aan derden. Maar… ook de student die op kot gaat, is hierdoor beschermd, zolang deze ten laste is van de ouders.

Brandverzekering

Een brandverzekering dekt je tegen schade door brand, wateroverlast, ontploffing of mogelijke andere oorzaken. Een brandverzekering wordt altijd ten zeerste aangeraden van zodra je een huurcontract aangaat. Indien de ouders een brandverzekering aangaan en de student zijn domicilie nog steeds bij de ouders heeft staan, geldt diezelfde brandverzekering ook voor het kot van de student.

Ongevallenverzekering

Aangezien schade niet in een richting werkt, is een ongevallenverzekering een geschikte toevoeging voor een student op kot. Deze verzekering dekt schade veroorzaakt door een ongeval in het privéleven van de student. Denk maar aan een val tijdens het sporten of jezelf verbranden terwijl je aan het strijken bent. Je hospitalisatieverzekering betaalt namelijk niet altijd alle kosten terug, wat een ongevallenverzekering interessant maakt.

Diefstalverzekering

Aangezien studenten vaak voorzien zijn van een laptop, een degelijke gsm of een ander digitaal luxesnufje, vormen studentenkoten vaak een walhalla voor dieven. Om jezelf als student te beschermen tegen diefstal, kan een diefstalverzekering een goede uitbreiding zijn op een woonverzekering.

Voor meer tips, ben je altijd welkom op ons kantoor!

Terug naar overzicht